Incepand de anul acesta, Bookster, biblioteca corporatistilor, are o noua echipa de management – Alexandra Stroe si Iulia Ghita preluand functiile de co-CEO, in timp ce Bogdan Georgescu, co-fondatorul Bookster, ramane in Boardul Director.

Alexandra Stroe a fondat Bookster alaturi de Bogdan Georgescu in urma cu 6 ani. Alexandra Stroe a implinit de curand 30 ani si se numara printre tinerii care investesc in dezvoltarea Romaniei prin educatie. Dupa ce a revenit in tara de la un master in International Business & Management in Suedia si Olanda, Alexandra s-a indragostit de ideea de biblioteca moderna prezentata in incubatorul de afaceri Novel Ventures. Astfel, in 2012, a inceput sa dezvolte planul de business si sa construiasca brandul Bookster impreuna cu Bogdan Georgescu.

Iulia este absolventa de Drept si inainte de Bookster a fost avocat cu specializarea in proprietate intelectuala la firma NNDKP, liderul pietei de avocatura din Romania. Despre Bookster a aflat cand era doar o idee frumoasa si a fost atrasa in primul rand de mediul orientat catre invatare. In 2013, a renuntat la avocatura si li s-a alaturat Alexandrei Stroe si lui Bogdan Georgescu pentru a construi prima biblioteca publica moderna din Romania.

„Alexandra si Iulia au fost implicate in dezvoltarea bibliotecii publice Bookster inca de la inceput. Amandoua au facut de toate si au invatat cum sunt organizate toate activitatile noastre, de la recrutare la achizitii de carte si pana la sistemul logistic. Promovarea lor in pozitia de co-CEO a venit natural si ma bucur ca au acceptat aceasta provocare. Impartirea responsabilitatilor de conducere a unei companii nu este noua, avand mai multe exemple atat la nivel international, cat si in Romania. Sunt curios sa vedem cum va functiona acest experiment la Bookster, un proiect aflat inca in plina dezvoltare”, spune Bogdan Georgescu.

Bookster, 100.000 de abonati pana in 2022

In cei 6 ani de la infiintare Bookste a ajuns la 65.000 de abonati si 2,5 milioane de carti citite. „Avem deja 65.000 de abonati si comunitatea noastra creste cam cu 15.000 de cititori pe an. Majoritatea abonatilor noi din ultima perioada lucreaza in IMM-uri (intreprinderi mici si mijlocii) pentru care biblioteca publica Bookster a lansat un serviciu special de livrari in 2018“, afirma Alexandra Stroe, co-CEO Bookster.

Cei 65.000 de cititori din cele 700 de companii care folosesc serviciile bibliotecii publice Bookster au acces nelimitat la 80.000 de carti, articole, studii de caz si materiale video din domenii diferite, de la dezvoltare personala si profesionala la hobby-uri si beletristica.

“Ne-am propus sa crestem comunitatea cititorilor din Romania si sa ajungem la 100.000 abonati pana in 2022. Un alt obiectiv este sa inspiram cat mai multi oameni sa adopte conceptul de educatie continua (lifelong learning) prin lectura”, spune Iulia Ghita.

„Dezvoltarea bibliotecii se datoreaza in primul rand faptului ca am reusit sa atragem oameni foarte buni in echipa Bookster. Pentru a mentine ritmul de crestere si in viitor va trebui sa ramanem un angajator de top in Romania si sa ne imbunatatim constant procesul de selectie. Recrutarea si mentinerea unei echipe faine si motivate este una dintre prioritatile mele in calitate de co-CEO.” declara Alexandra Stroe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri