Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat joi cu somatie publica postul Romania TV din cauza prezentarii incorecte a cazului uciderii tinerei din Bragadiru, scrie Agerpres.

Membrii Consiliului au considerat in unanimitate ca in emisiunea difuzata de postul Romania TV pe data de 13.07.2019 cu "reconstituirea uciderii tinerei bogate din Bragadiru" au fost incalcate prevederile art. 64 - (1) b si art 17 din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

Potrivit art. 64 - (1) b din Codul audiovizual, "in virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta".

In art. 17 din Codul audiovizual se stipuleaza ca "in intervalul orar 6,00 - 23,00 nu pot fi difuzate programe, altele decat productiile audiovizuale de fictiune si filmele documentare, care contin descrieri, reconstituiri sau reprezentari ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale sau ale actelor de violenta domestica ori ale violurilor sau promovarea practicilor oculte". "In cazul acestor drame, radiodifuzorii nu pot difuza imagini de la locul tragediei sau imagini care arata suferintele prin care trec membrii familiei ori ale altor persoane apropiate victimei sau familiei acesteia", se mai precizeaza in Cod.

Dupa reluarea votului pe unele din rapoartele reportate, CNA a decis ca acesta sa fie reluat in sedinta urmatoare in cazul B1 TV, Realitatea TV si Romania TV pentru emisiuni difuzate in perioada 21 - 26.06, "cazul Sorina" si a hotarat rediscutarea rapoartelor Gold FM - "emisiuni matinale difuzate in perioada 25 - 31.05 si piesa muzicala Subtitrarea la romani difuzata pe data de 11.07" si Rock FM - "emisiuni matinale difuzate in perioada 25 - 31.05".

Citeste si:
Controversa Romania TV: In ce conditii poate inchide CNA o televiziune
Controversa Romania TV: In ce...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
CNA a sanctionat reflectarea protestelor din 22 ianuarie