Instagram si Facebook vor bloca postarile care promoveaza produse de slabit persoanelor sub 18 ani

Instagram a anuntat un nou set de reguli ce prevede blocarea, si uneori chiar stergerea, continutului care promoveaza produse de slabit sau chiar chirurgia plastica persoanelor sub 18 ani.

Desi schimbarea este introdusa de Instagram, acelasi set de reguli va fi pus in practica si de catre Facebook, compania care destine Instagram.

Utilizatorii Instagram cu varste sub 18 ani nu vor mai putea astfel sa vada postari despre solutii de slabit si operatii in care se mentioneaza preturi sau coduri pentru reduceri.

Decizia retelei de socializare vine dupa ce un numar tot mai mare de influenceri au inceput sa promoveze ceaiuri de slabit, suplimente alimentare si operatii de chirurgie estetica.

“Vrem ca Instagram sa fie un loc pozitiv pentru toti utilizatorii sai, iar aceasta politica face parte din eforturile noastre de a reduce presiunea pe care anumite persoane o pot simti din cauza social media”, a declarat Emma Collins, policy manager in cadrul Instagram, citata de CNN.

Citeste si:
Instagram, implicată într-o anchetă în Europa privind protecția...
Instagram, implicată într-o...

In urmatoarele saptamani, Instagram va lansa o noua functie ce va permite utilizatorilor sa raporteze postarile care incalca noile reguli.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri