Instagram a anuntat un nou set de reguli ce prevede blocarea, si uneori chiar stergerea, continutului care promoveaza produse de slabit sau chiar chirurgia plastica persoanelor sub 18 ani.

Desi schimbarea este introdusa de Instagram, acelasi set de reguli va fi pus in practica si de catre Facebook, compania care destine Instagram.

Utilizatorii Instagram cu varste sub 18 ani nu vor mai putea astfel sa vada postari despre solutii de slabit si operatii in care se mentioneaza preturi sau coduri pentru reduceri.

Decizia retelei de socializare vine dupa ce un numar tot mai mare de influenceri au inceput sa promoveze ceaiuri de slabit, suplimente alimentare si operatii de chirurgie estetica.

“Vrem ca Instagram sa fie un loc pozitiv pentru toti utilizatorii sai, iar aceasta politica face parte din eforturile noastre de a reduce presiunea pe care anumite persoane o pot simti din cauza social media”, a declarat Emma Collins, policy manager in cadrul Instagram, citata de CNN.

In urmatoarele saptamani, Instagram va lansa o noua functie ce va permite utilizatorilor sa raporteze postarile care incalca noile reguli.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri