Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in sedinta de marti, modificarea licentei audiovizuale pentru Realitatea Plus, care va transmite programele Realitatea TV, dupa ce acest post a pierdut licenta.

In aceeasi sedinta, CNA a respins cererea de prelungire a licentei Realitatea TV, licenta care expira miercuri.

Ulterior, Consiliul a aprobat cererea S.C. Geopol International SRL Bucuresti de modificare a licentei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucuresti.

Licenta este valabila pana in 2024. "Situatia a fost generata de lipsa licentei Realitatea TV", a declarat directorul editorial al postului tv, Edward Pastia, in sedinta.

El a sugerat ca o noua cerere de licenta pentru Realitatea TV ar putea fi formulata la inceputul anului viitor.

"Vom incerca sa gasim partea de dreptate care ni se cuvine in continuare, sa nu fie lipsita de obiect acea data de 22 ianuarie 2020. Inca nu pot sa va dau detalii. Tehnic, va fi dificil. Noi am sperat pana in ultima clipa ca Realitatea TV isi va continua emisia. Ce vom putea prelua de pe Realitatea, sigur ca vom prelua", a spus Edward Pastia.

Referitor la difuzare, Pastia a mentionat ca au fost "discutii finalizate cu cablistii". El a adaugat ca, fata de Realitatea TV, pe Realitatea Plus "este in mare parte aceeasi grila".

"Realitatea Plus nu va putea inlocui niciodata Realitatea (...) Vom ajunge la redactie. Din punctul nostru de vedere, chestiunea nu este incheiata", a punctat Pastia.

Cererea de modificare a licentei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus, a fost aprobata in unanimitate de cei zece membri CNA prezenti la sedinta.

Pe de alta parte, la votul anterior, doar patru membri CNA au votat pentru prelungirea licentei Realitatea TV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 inventii "din viitor" care sunt deja aici