Lungmetrajul "Joker", dedicat unui personaj inspirat din universul benzilor desenate, a depasit weekendul trecut pragul incasarilor de 1 miliard de dolari in box-office-ul mondial, devenind primul film de categorie "R" care a reusit o astfel de performanta, informeaza luni bbc.com, citat de Agerpres.

Potrivit sistemului american de clasificare a filmelor, productiile cinematografice incluse in categoria "R" sunt vizate de obligativitatea ca spectatorii cu varste sub 17 ani sa fie insotiti de un adult in timpul proiectiilor.

In box-office-ul nord-american de weekendul trecut, filmul "Joker" a ocupat pozitia a opta, pe prima pozitie clasandu-se lungmetrajul "Ford v Ferrari", cu incasari de 31 de milioane de dolari.

Pana luni, "Joker" a obtinut incasari mondiale de 1,016 miliarde de dolari, in pofida faptului ca nu a fost lansat in China, o piata in care pot fi blocate lansarile unor filme straine in care abunda scene cu continut sexual sau deosebit de violente.

Pe locurile urmatoare in topul mondial al celor mai profitabile filme de categorie "R" se afla filmele "Deadpool 2" (785 milioane de dolari, lansat in 2018) si "Deadpool" (783 milioane de dolari, lansat in 2016). In ambele productii, rolul principal a fost jucat de Ryan Reynolds.

Todd Phillips, regizorul filmului "Joker", a realizat aceasta productie cu un buget de 62,5 milioane de dolari - o suma considerabil mai mica in comparatie cu bugetele de productie ale altor adaptari cinematografice inspirate din universul benzilor desenate.

Sursa foto: Imdb.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri