Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca isi extinde prezenta in mediul online prin lansarea oficiala a contului de Instagram, accesibil la aceasta pagina.

In primele 3 ore de la anunt, BNR reusise sa atraga aproximativ 100 de followeri. Pentru comparatie, Inna si Antonia, doua dintre cele mai populare vedete din Romania pe Instagram, au 2,7 milioane, respectiv 2,2 milioane de followeri.

“Prin dezvoltarea continua a portofoliului de instrumente digitale de comunicare, Banca Nationala a Romaniei urmareste atragerea unor noi segmente de public, in vederea cresterii nivelului general de informare cu privire la activitatea bancii centrale”, se mentioneaza intr-un anunt oficial facut de BNR.

Oficialii bancii mai spun ca prin contul de Instagram BNR se va diferentia de celelalte canale social media utilizate in acest moment (Twitter, LinkedIn, YouTube) prin promovarea unui continut vizual atractiv, cresterea interactivitatii si a nivelului de accesibilitate pentru publicul care nu este specializat in mod necesar in domeniul economic.

“Initiativa BNR de utilizare a acestei retele sociale se coreleaza cu demersuri similare intreprinse de alte banci centrale europene, dar si cu cele mai recente tendinte din mediul digita”, mai spun reprezentantii BNR.

Citeste si:
Preturile au crescut cu 4% in decembrie 2019
Preturile au crescut cu 4% in...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FOTO: Top 5 cele mai fotografiate lacuri pe INSTAGRAM