Multi dintre noi asteptam perioada sarbatorilor de iarna pentru a ne odihni si pentru a ne reincarca bateriile pentru noul an. Si cum o putem face mai bine altfel decat relaxandu-ne cu o serie de filme bune care sa ne faca sa intram in spiritul Craciunului? Pentru cei dintre voi care anul acesta ati spus pas activitatilor sportive de iarna si ati decis sa va relaxati acasa, am facut o lista scurta cu cele mai frumoase filme de Craciun care sa va faca sa simtiti magia sarbatorilor.

It's a wonderful life

Incepem seria de recomandari cu un clasic al filemlor, aparut in 1946 si ccare a castigat mai multe premii Oscar. "It's a wonderful life" il are in rol principal pe George Bailey, interpretat de legendarul James Stewart. Pe langa el, din distributia remarcabila a filmului mai parte Dona Reed si Lionel Barrymore. Filmul este alegerea perfecta daca te-ai saturat de filmele comerciale din prezent si ai nostalgia unor altor vremuri. It's a wonderful life spune povestea lui George Bailey, care in prag de sarbatori, se gandeste sa renunte la viata si sa se sinucida, crezand ca tuturor le-ar fi mai bine fara el. Un inger pe nume Clarence ii arata, insa, ce urata ar fi fost lumea daca el nu s-ar fi nascut. Noua perspectiva de vedea lucrurile ii schimba complet viata lui George.

Klaus

Una dintre cele mai bune animatii pe care am vazut-o in ultima vreme, Klaus, o productie originala Netlix spune o altfel de poveste de origini a lui Mos Craciun. Plotul suna cam asa: Jesper, un tanar lenes dintr-o familie instarita, este exilat pe insula Smeerenburg, unde trebuie sa colecteze si sa livreze 6.000 de scrisori intr-un an, ori altfel va fi dezmostenit. In oraselul in care Jesper ajunge nimeni nu trimitea scrisori si totul era impartit in 2 tabere conduse de 2 clanuri mari care se urau si voiau sa se omoare cu orice pret. Ce face Jesper in aceasta situatie? Si da, unde e rolul lui Mos Craciun in toata povestea asta? Ei bine, Klaus este un batran care traieste singuratic in padure si care face jucarii, peste care Jesper are ocazia sa dea intr-o situatie mai putin prietenoasa. Cum ajung cele 2 persoanaje sa schimbe regulile oraselului in care traiesc si cum apare spriritul Craciunului printre cei mici si cei mari, de asemenea, veti vedea doar in animatia distribuita exclusiv pe Netflix.

Bonus: filmul merita apreciat din punct de vedere artistic deoarece imbina desenul clasic 2D cu texturi tridimensionale si iluminare dinamica. Animatia este grozava.

The Christmas Chronicles

Am inclus in aceasta lista un alt film produs de Netflix, dar care a aparut anul trecut. "The Christmas Chronicles" il are un rolul principal pe Mos Craciun interpretat de Kurt Russell. Doamna Craciun este, desigur, Goldie Hawn, care este partenera de film si de viata a actorului de mai multi ani, dar care apare intr-o singura scena la final. Revenind la subiectul filmului, "The Christmas Chronicles" este o alta poveste frumoasa de Craciun despre familie, iubire si prietenie. Doi frati, Kate si Teddy, incearca sa il surprinda pe Mos Craciun cand le aduce cadouri, dar planul o ia razna si ajung in sania Mosului. Deviat de la planul sau, cu renii fugiti si sacul cu cadouri pierdut, Mos Craciun risca sa rateze Craciunul. Nu insa daca il vor ajuta Kate si Teddy.

Frozen 2

Pentru fanii Frozen, 2019 a adus cea de-a doua parte a seriei, la 6 ani de la debutul animatiei. "Frozen" a fost lansat in 2013 si starnit o isterie la nivel mondial in randul celor mici, desi animatia a ajuns sa fie indragita chiar si de cei mari. Daca nu ai apucat sa vezi desenele animate pana acum, vacanta de iarna este perioada ideala pentru a continua aventura celor doua surori, Elsa si Anna. Regatul de gheata 2, cum a fost tradus la noi, reia povestea Elsei care acum incearca sa gaseasca raspunsuri esentiale despre trecutul ei si cum a ajuns sa detina astfel de puteri magice. Elsa porneste intr-o calatorie epica alaturi de Anna, bineinteles, dar si de ceilalti cei mai buni prieteni ai ei, Kristoff, Sven si Olaf, o calatorie care se dovedeste a fi o incercare de a-si salva regatul.

Frozen 2 exceleaza la capitolul efecte vizuale si este o animatie cu totul remarcabila, drept dovada recenziile foarte bune pe care filmul le-a avut de la lansare si incasarile uriase din cinematografele din lumea intreaga.

Harry Potter

Includem pe lista noastre de recomandari de filme de Craciun si seria Harry Potter. Da, stim, nu este un film de Craciun, dar pentru generatia care a crescut odata cu filmele din aceasta serie este un prilej bun de a-si aduce aminte de copilarie si adolescenta si ce moment mai bun de a face asta decat in perioada sarbatorilor de iarna si la trecerea dintre ani? In plus, fiecare film din serie are scene din perioada Craciunului, iar lumea magica a Hogwarts este spectaculoasa cu peisajele absolut minunte, colinde si serbari si mai ales, zapada care noua ne lipseste foarte mult in aceasta perioada a anului.

Anul acesta, HBO a inclus in grila sa de programa toate filmele din seria Harry Potter, pe care le gasesti si pe platforma HBO GO. Vizionare placuta!

Sursa foto: Dusan Petkovic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri