Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Razboi Mondial, pelicula ''Once Upon a Time... in Hollywood'', cu o actiune plasata in anii 1960 la Los Angeles, serialul de comedie ''Fleabag'', serialul dramatic ''Succession'' si miniseria TV ''Chernobyl'' au castigat principalele premii atribuite la gala Globurilor de Aur 2020, decernate duminica intr-o seara marcata de numeroase surprize, informeaza Reuters, preluat de Agerpres.

Britanicul Ricky Gervais, celebru pentru umorul sau ireverentios si care a prezentat pentru a cincea oara gala Golden Globes, a rostit in monologul sau de deschidere mai multe glume prin care a ironizat industria de la Hollywood, generand de multe ori rasete nervoase in randul celebritatilor prezente in sala. In discursul sau introductiv, Ricky Gervais a ironizat-o pe actrita Felicity Huffman, dar si legende de la Hollywood, cruciada inceputa de Ronan Farrow impotriva agresorilor sexuali, filmele Marvel, starea actuala a industriei cinematografice, entitati corporatiste, platforma de streaming Netflix si, in special, filmul "Cats".

Lungmetrajul "1917" a fost desemnat cel mai bun film dramatic, invingand doi mari favoriti - filmele "The Irishman" si "Marriage Story", ambele produse de Netflix -, in timp ce o pelicula nostalgica, "Once Upon a Time... in Hollywood", regizata de Quentin Tarantino si produsa de Sony Pictures, s-a impus la categoria "cel mai bun film - comedie/musical".

Cineastul britanic Sam Mendes a fost desemnat cel mai bun regizor cu filmul "1917", o productie a studioului Universal Pictures.

"Este o mare surpriza", a declarat Sam Mendes, care i-a invins la aceasta categorie pe marii favoriti, Martin Scorsese ("The Irishman") si Quentin Tarantino ("Once Upon a Time... in Hollywood").

Joaquin Phoenix, protagonistul din filmul "Joker", si Renee Zellweger, care a interpretat-o pe legendara Judy Garland in pelicula "Judy", au castigat premiile de interpretare in filme dramatice, in timp ce Taron Egerton ("Rocketman") si Awkwafina ("The Farewell") au castigat primele lor Globuri de Aur pentru roluri in filme de comedie-musical.

Quentin Tarantino a castigat si Globul de Aur pentru scenariu gratie filmului "Once Upon a Time... in Hollywood", considerat o scrisoare de dragoste adresata industriei de la Hollywood. Acelasi film a castigat duminica seara cel de-al treilea trofeu prin intermediul starului hollywoodian Brad Pitt, desemnat cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Laura Dern a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar gratie evolutiei sale din "Marriage Story", invingand-o astfel pe Jennifer Lopez, favorita criticilor de specialitate pentru rolul ei din filmul "Hustlers".

Cel mai bun film strain a fost desemnat lungmetrajul sud-coreean "Parasite", Elton John a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original cu single-ul "I'm Gonna Love Me Again", iar trofeul onorific Cecil B. DeMille a revenit in acest an starului american Tom Hanks.

In domeniul productiilor de televiziune, "Succession", produs de HBO, despre o familie disfunctionala americana ce detine o companie mass-media, s-a impus la categoria "cel mai bun serial dramatic". Protagonistul acestui show TV, scotianul Brian Cox, a fost desemnat cel mai bun actor intr-un serial-drama.

"Fleabag", o comedie cu umor ireverentios produsa de Amazon Studios, s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie/musical", iar protagonista sa, artista britanica Phoebe Waller-Bridge, a fost desemnata cea mai buna actrita intr-un serial de comedie.

Ramy Youssef a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie cu rolul din productia TV "Ramy", in timp ce Olivia Colman a triumfat la categoria "cea mai buna actrita intr-un serial dramatic" gratie interpretarii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii in productia "The Crown".

Productia de televiziune "Chernobyl" a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna miniserie/ lungmetraj TV.

Premiile pentru roluri principale interpretate intr-o miniserie/lungmetraj TV au revenit in acest an actorilor Russell Crowe ("The Loudest Voice") si Michelle Williams ("Fosse/Vernon"), in timp ce Globurile de Aur pentru roluri secundare in astfel de productii TV au fost castigate de Stellan Skarsgard ("Chernobyl") si Patricia Arquette ("The Act").

Trofeul onorific Carol Burnett, aflat la cea de-a doua sa editie, a fost atribuit actritei, prezentatoarei si realizatoarei TV Ellen DeGeneres.

Cea de-a 77-a editie a galei de decernare a Globurilor de Aur a avut loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul, difuzat in direct de postul de televiziune american NBC, a fost prezentat pentru a cincea oara de Ricky Gervais.

Decernate pentru prima data in 1944, Globurile de Aur recompenseaza cele mai bune interpretari si productii din industria cinematografica si de televiziune, grupate in 25 de categorii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri