Netflix si-a depasit estimarile privind numarul de noi abonati in ultimul trimestru din 2019. Compania a crescut cu peste 8,7 milioane de abonati in perioada noiembrie - decembrie fata de targetul de 7,6 milioane de abonati la nivel global. Cele mai vizionate productii au fost The Witcher si The Crown, primul dintre ele fiind pe cale sa devina productia cu cele mai bune cifre din istoria Netflix.



Din cei 8,7 milioane de noi abonati, 420.000 provin din SUA, in timp ce restul de 8,3 milioane de abonati provin din restul lumii. Cifrele sunt peste asteptarile Netflix, care estimase un numar de 600.000 de noi abonati din SUA si 7 milioane din restul tarilor, potrivit Variety.

"Evolutia noastra mai slaba din SUA si Canada este cauzata, probabil, de modificari recente la pretul abonamentelor si de lansarile competitive din SUA", se arata intr-o scrisoare Netflix adresata actionarilor.

La finalul anului 2019 Disney Plus, concurentul Netflix, s-a lansat si a reusit sa castige in mai putin de o luna 24 de milioane de abonati in SUA, Canada si alte cateva teritorii.

Netflix a incheiat 2019 cu peste 167,1 milioane de abonati in intreaga lume (61 milioane de abonati in SUA si 106 milioane international). In ceea ce priveste veniturile, in ultimul trimestru din 2019 Netflix a raportat venituri de 5,47 miliarde dolari si ca a facut profit de 1,3 dolari pe actiune.

The Witcher, cea mai vizionata productie Netflix

Odata cu rezultatele financiare, Netflix a prezentat si audientele unor titluri lansate anul trecut, precum The Witcher si The Crown, doua dintre productiile cele mai vizionate la nivel mondial.

Variety noteaza insa ca Netflix a schimbat masurarea audientei, iar daca pana acum o vizionare era luata in calcul daca abonatul urmarise cel putin 70% din productie, in prezent se numara si cei care au urmarit o productie cel putin 2 minute.

Astfel, The Witcher este pe cale sa devina productia Netflix cu cele mai bune cifre din istorie, dupa ce 76 de milioane de abonati au vizionat primul sezon in 4 saptamani.

Serialul The Crown este o alta vedeta a productiei Netflix, cu 73 de milioane de locuinte care l-au urmarit. Sezonul trei, lansat in noiembrie, a fost urmarit de 21 milioane de abonati.

Alte hituri ale Netflix in T4 au fost sezonul doi al serialului You, cu peste 54 de milioane de conturi care au vizionat thrillerul psihologic, si productia animata de Craciun Klaus (40 milioane de conturi).

Sursa foto: The Witcher Netflix Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri