Cotidianul american New York Times şi-a umplut prima pagină a ediţiei de duminică cu nume de persoane care au murit din cauza noului coronavirus, relatează Agerpres.

Toate articolele, fotografiile şi graficele obişnuite au fost înlocuite cu o listă de nume şi cu fragmente de necrolog pentru a comemora persoanelor decedate, în contextul în care SUA se apropie de 'piatra de hotar macabră' de 100.000 de morţi, a scris cotidianul.

Editoarea adjunctă a departamentului de grafică al ziarului, Simone Landon, a spus că ea şi colegii ei şi-au dat seama că "atât printre noi înşine, cât şi probabil în rândul opiniei publice, există o uşoară oboseală legată de date".

Pagina a fost realizată de un cercetător care a analizat surse online pentru a găsi anunţuri de decese şi necrologuri şi a făcut o listă de aproape 1.000 de nume, a precizat cotidianul într-un anunţ transmis sâmbătă.

Printre nume, pe prima pagină au fost incluse şi scurte pasaje de necrolog pentru a da un sens "de unicitate fiecărei vieţi pierdute".

În total, în SUA au fost confirmate circa 1,6 milioane de cazuri de infectare, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins. SUA au în prezent cel mai mare număr de decese legate de COVID-19.

În statul New York, cel mai puternic afectat de pandemie din SUA, sunt peste 360.000 de cazuri de infectare confirmate şi circa 29.000 de decese.

Însă guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat sâmbătă că există semne de îmbunătăţire, în contextul în care statul New York a raportat un bilanţ de 84 de decese pentru vineri, cel mai scăzut de la 24 martie.

Sursa foto: Captură Twitter New York Times

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri