O primă etapă, având ca temă "Pacea", se va desfăşura în perioada 17-26 iulie, iar în perioada 21-30 august va avea loc "varianta mai Război-nică", au precizat organizatorii într-o postare pe Facebook.

"Am lucrat de la distanţă începând din februarie-martie, am planificat, am modificat, ne-am întâlnit virtual cu colegii din echipă în fiecare săptămână, iar am planificat, am aşteptat să vedem când vom putea ieşi în siguranţă din case şi am văzut cu îngrijorare cum se anulează/amână evenimente. Mulţumim partenerilor care au confirmat că ne sunt alături şi la bine, dar mai ales la greu. Prin urmare am hotărât să nu-l abandonăm, ci chiar să facem două FFIR-uri anul acesta: între 17 şi 26 iulie o să fie #FFIR #12.1 (o să dăm mai mult cu Pace), iar între 21 şi 30 august 2020 o să fie #FFIR #12.2 (varianta mai Război-nică)", se arată în postare.

Organizatorii evenimentului au explicat că acest format a fost decis pentru a se evita aglomeraţia, astfel încât participanţii să se simtă în siguranţă.

"2 x 10 zile de vară la munte, fără covor roşu, fără fiţe, acelaşi program de calitate ca anii trecuţi, dar cu mai mult timp de respiro. Că doar e vacanţă, iar aerul de la Râşnov merge bine cu activităţile culturale. Revenim curând cu detalii despre program", se mai menţionează în postare.

Sursa foto: Facebook Festivalul de Film și Istorii Râșnov