"Cinema sub clar de lună" - de vineri în Capitală

Proiectul ''Cinema sub clar de lună'' debutează vineri în Capitală. Bucureştenii vor putea vedea, printre altele, filmele care vor deschide şi închide TIFF-ul de anul acesta, pe cele care vor primi Trofeul Transilvania şi Premiul Publicului, dar şi lungmetraje din diverse secţiuni ale festivalului, plus alte titluri europene premiate sau cu succes la public, precizează organizatorii, potrivit Agerpres.

"Cinema sub clar de lună" începe vineri cu "La Belle Epoque" / "Cei mai frumoşi ani", filmul de deschidere a ediţiei din acest an a TIFF, o comedie franţuzească plină de dragoste, nostalgie şi umor, avându-i în rolurile principale pe Fanny Ardant, Daniel Auteuil şi Guillaume Canet.

Al doilea film, care va fi proiectat pe 8 august, face şi el parte din programul TIFF de anul acesta: drama "The County" / "Ţinutul", cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grimur Hakonarson, premiat la TIFF în urmă cu câţiva ani pentru "Rams" / "Despre oameni şi oi".

În ultima zi a weekend-ului, pe 9 august, bucureştenii vor putea vedea, în acelaşi timp cu spectatorii din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, filmul de închidere a ediţiei din acest an a TIFF, "Effacer l'istorique" / "Delete History", o comedie franceză premiată cu Ursul de Argint la Berlin.

Proiecţiile, câte un film pe seară, vor avea loc în aer liber, vinerea, sâmbăta şi duminica, într-un spaţiu care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranţă sanitară (un spaţiu alături Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A). Filmele încep de la ora 21,00, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Proiectul se va derula până pe 27 septembrie.

"Cinema sub clar de lună" este un proiect al Asociaţiei Festivalul de Film Transilvania (AFFT) şi vine în întâmpinarea cinefililor, oferindu-le posibilitatea ca, până la deschiderea sălilor de cinema, să vadă filme pe ecran mare.

Sursa foto: New Africa/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri