Guvernul Germaniei a lansat o campanie de informare cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), cel mai recent clip video care va fi difuzat de televiziuni asemănându-se mai degrabă unor reclame dezvoltate de companiile private, decât obișnuitelor clasicele mesaje plictisitoare pe care guvernele le folosesc atunci când comunică un mesaj populației.

Astfel, în clipul de aproximativ un minut și jumătate, Guvernul german le cere tinerilor să lupte împotriva virusului și să devină eroi... ”vegetând” pe propria canapea.

Germania a intrat în carantină parţială, cu restricţii radicale privind contactele fizice şi închideri de întreprinderi pentru luna noiembrie, cu scopul de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii sărbătorilor de Crăciun. Sunt închise restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt, de asemenea, limitate la membrii a cel puţin două familii, cu maximum zece persoane, potrivit regulilor decise de guvernul federal şi landurile germane. Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură.

Măsurile au generat proteste sâmbătă în mai multe oraşe din Germania. La Frankfurt (landul Hessa) poliţia a folosit tunuri cu apă pentru dispersarea unor contra-manifestanţi, autorităţile spunând că poliţiştii au fost atacaţi.

Aproape o mie de persoane au manifestat în centrul oraşului la apelul mişcării "Querdenker" (''nonconformist''), care a iniţiat mai multe mitinguri în ultimele luni împotriva restricţiilor anti-COVID, potrivit poliţiei locale. Protestul a reunit, ca de obicei, atât cetăţeni care consideră aceste măsuri disproporţionate, cât şi apărători ai teoriilor conspiraţiei şi extremişti de dreapta.

Duminică, Germania a raportat 14.045 noi cazuri COVID-19 și 73 de decese.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri