Ministrul briitanic al Culturii, Oliver Dowden, a cerut Netflix să publice un disclaimer la începutul fiecărui episod al serialului The Crown prin care spectatorii să fie anunțați că filmul este o ficțiune, scrie CNN.

Actualul sezon al serialului The Crown a avut premiera în urmă cu doar câteva săptămâni. Filmul prezintă perioada tumultoasă din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a, din anii 1980, membrii familiei regale fiind adesea prezentați în situații deloc măgulitoare.

Oliver Dowden a declarat că fără un avertisment prealabil, serialul i-ar putea determina pe tineri să confunde ficțiunea cu faptele reale.

Cererea lui Dowden a fost însă criticată de istorici, aceștia considerând că solicitarea nu era necesară.

Sezonul 4 al serialului The Crown are ca principal subiect începutul relației dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, precum și destrămarea mariajului pe măsură ce Charles a menținut o altă relație alături de Camilla Parker-Bowles.

O serie de biografi regali au criticat în trecut serialul pentru că ar fi deviat de la faptele reale, însă creatorul acestuia, Peter Morgan, nu a susținut niciodată că evenimentele din The Crown ar fi 100% reale.

Sursa foto: Netflix

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri