Deputatul USR Andrei Drancă vrea noi reglementări pentru legislația specifică jocurilor de noroc, scrie Botosaneanul.ro.

"Se va schimba legislația ce vizează jocurile de noroc. Trebuie să înțelegeți că jocurile de noroc sunt reglementate și supra-reglementate. Oficiul Național al Jocurilor de Noroc urmărește activitatea celor din domeniu. Și este reglementată publicitatea în acest sens, o să vedeți că nu poți să vezi ce se întâmplă înăuntru, din stradă. În momentul în care deschizi ușa la o astfel de locație, nu ai voie să vezi nimic din sală, trebuie să faci câțiva pași, în cazul în care un copil deschide ușa din greșeală să nu fie tentat să intre”, a explicat Raluca Curelariu, colega lui Drancă și consilier local USR.

Echipa care lucrează la proiectul de lege a studiat întrega legislație existentă și s-a întâlnit cu persoane din domeniu. Pe lângă îndepărtarea acestor activități din jurul școlilor și liceelor, se urmărește eliminarea reclamelor la pariuri și jocuri de noroc și de pe rețelele de televiziune.

„Așa cum am scos reclamele de la tutun de pe televizor, la fel trebuie să scoatem și reclamele pentru jocuri de noroc de pe televizor, dar și din mediul online. Vedeți reclame la țigări pe Facebook? Nu mai sunt. Lucrul acesta trebuie aplicat și la jocurile de noroc”, a declarat Raluca Curelariu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri