Când vorbim despre importanța vizibilității business-ului tău atât în mediul online, cât și în cel offline, vei avea nevoie de servicii de marketing realizate de profesioniști, ce îți pot duce afacerea la un alt nivel.

Serviciile de marketing online, inclusiv cele ce sunt legate de către optimizarea SEO pentru motoarele de căutare, joacă cel mai important rol pentru scoaterea la lumină și diferențierea business-ului tău față de alții.

Frica legată de inexistența clienților în mediul online trebuie să fie eliminată. Acest lucru se poate realiza prin intermediul marketing-ului. Clienții sau potențialii tăi clienți sunt deja prezenți în mediul online, tot ceea ce trebuie să faci este să-I atragi prin metode ce te pot scoate în evidență.

Principalele avantaje ale marketingului online

Timpul pe care majoritatea din nou îl petrecem în mediul online este în continuă creștere, iar majoritatea dintre afaceri tind să se mute strict în acest mediu, deoarece oferă mult mai multe avantaje decât cel offline.

Unul dintre acestea poate fi faptul că afacerea ta va trece mult mai ușor granițele țării și se poate transforma într-un timp foarte scurt dintr-o afacere locală într-una națională sau, de ce nu, într-una internațională.

Spre deosebire de marketing-ul offline, marketing-ul online se poate măsură, de aceea rezultatele pot fi urmărite foarte ușor și chiar interpretate pentru ca informațiile obținute să fie folosite pentru o următoare campanie de un succes mult mai amplu decât cea actuală, deoarece astfel de informații te ajută să-ți cunoști publicul și la ce răspund ei, care sunt dorințele lor și problemele cele mai profunde din cauza cărora nu pot dormi noaptea.

Rețelele de socializare pot să fie o soluție ideală pentru a-ți promova afacerea, deoarece poți să targhetezi foarte bine audiența pe care ți-o dorești.

Accesibilitatea este și ea un punct forte când vorbim despre mediul online. Îi vă fi mult mai ușor unei persoane să dea doar un click pentru a ajunge la tine, în loc să meargă până la magazinul tău fizic. Oamenii țin foarte mult și la timpul personal, așa că mereu vor alege mediul online pentru cumpărăturile ce le vor realiza.

Comercializarea într-un mediu online se poate desfășura fără întrerupere, însă în mediul offline, în realitate, se va desfășura doar pe perioada programului de lucru. Astfel, în online, nu impui limite de timp pentru potențialii tăi clienți.

Pe lângă cele descrise mai sus, îți va fi mult mai ușor să iei legătura cu clienții, păstrând o relație mai apropiată, iar clienții se vor simți mult mai apreciați. Acest sentiment va face diferența dintre companiile care oferă același produs sau serviciu ca voi.

Servicii de marketing de care fiecare afacere are nevoie

SEO se referă la optimizarea pentru motoarele de căutare. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru afacerea ta, deoarece SEO implică angajarea site-ului în așa fel încât să apară printre primele căutări pentru Google.

Este bine-cunoscut faptul că utilizatorii aleg să acceseze doar site-urile care sunt clasate pe prima pagină din căutări. Mai mult decât atât, unele statistici arată că peste 90% din căutări sunt preluate de primele 3 site-uri care sunt afișate. Poate fi o muncă dificilă să ajungeți pe prima pagină după anumite cuvinte sau expresii cheie importante, dar cu ajutorul specialiștilor cu siguranță veți reuși să punctați un astfel de obiectiv.

SEM este diferit de către SEO, însă au un scop similar. Însă diferența între cele două metode este că pentru SEM va fi nevoie să plătești motorul de căutare pentru a te afișa acolo unde îți dorești. De fiecare dată când un utilizator va accesa pagina ta afișată ca anunț în motorul de căutare, din contul tău de advertiser va fi retrasă o anumită sumă de bani. Aceste sume sunt diferite pentru că se calculează în funcție de volumul de trafic pe care-l înregistrează fiecare expresie sau cuvânt cheie în parte.

PPC este Pay Per Click și te lasă să îți creezi o reclamă în motorul de căutare și vei plăti doar dacă cineva vă da click pe ea, de unde vine și numele acesteia. Pentru a optimiza cât mai eficient o astfel de reclamă va fi nevoie tot de o echipă de profesioniști care lucrează zilnic cu astfel de anunțuri.
Desigur, sunt foarte multe forme de marketing online, însă oricare ai alege-o, vă fi foarte benefic pentru tine. Mediul online este un mediu mult mai accesibil decât cel offline. Integrează-te și dă-ți avânt pentru a reuși să atragi rezultatele dorite. Aflați mai multe aici.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri