Feras Antoon a demisionat de la conducerea MindGeek, companie ce deține site-uri precum Pornhub, RedTube, dar și case de producție de filme pentru adulți ca Brazzers sau Digital Playground. Odată cu el a plecat și COO-ul MindGeek, David Tassillo. Așa încât acum se caută un nou CEO.

MindGeek, companie înregistrată în Canada și Luxemburg, cu circa 1.500 de angajați în întreaga lume (inclusiv în România), a obținut cel mai mare profit din istoria sa în 2018: peste 38 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a veniturilor companiei provin din advertising pe site-urile pentru adulți deținute de MindGeek, cel mai faimos fiind PornHub.

Firma a intrat în declin în 2020, după o serie de acuzații privind existența de clipuri ilegale pe site-uri, scrie Financial Times. În urma acestora, Mastercard și Visa nu au mai permis plata cu cardurile înrolate în sistemele lor pe PornHub. Acuzațiile persistă - recent, New Yorker a publicat un material despre publicarea pe site a unor imagini cu o minoră de 15 ani, în ciuda solicitărilor acesteia de a fi șterse.

Statistic: Most popular websites worldwide as of November 2021, by unique visitors (in billions) | Statista
Find more statistics at Statista

Nu este clar cum s-a ajuns la o criză la vârful companiei, dat fiind că informațiile despre conducerea acesteia nu sunt publice. Potrivit Corriere della Sera, Bernd Bergmair, un misterios om de afaceri austriac stabilit în China, ar controla în acest moment MindGeek. El ar fi intrat în conflict cu Antoon și Tassillo, în încercarea de a găsi un investitor pentru companie. În vreme ce Bergmair provine din sectorul bancar, Antoon și Tassillo au făcut carieră în industria filmelor pentru adulți.

După demisie, cei doi foști șefi ai MindGeek vor rămâne în continuare acționari. Compania a anunțat că este în căutarea unui nou CEO.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri