Alegeri in SUA: Care este cel mai bun presedinte american pentru burse?

Presedintele SUA, Barack Obama, a implinit weekendul trecut trei ani de cand a fost instalat in functie. Desi criticii spun despre acesta ca a fost unul dintre presedintii cei mai potrivnici mediului de afaceri din istoria Statelor Unite, o privire mai atenta la evolutia Bursei de la New York arata contrariul. Cum sunt insa vazuti de piata ceilalti candidati la alegerile prezidentiale americane din acest an?

Potrivit unei analize realizata de firma de investitii Bespoke Investment Group, indicele Dow Jones a urcat cu aproximativ 60% din 2009 si pana in prezent, transformandu-l pe Obama intr-unul dintre cei cinci presedinti ai SUA care au intalnit cresteri de peste 50% in primii trei ani din mandat.

In mod ironic, desi republicanii sunt considerati mai favorabili pentru mediul de afaceri si bursa de actiuni, dintre cei cinci presedinti mentionati mai sus, doar doi (Coolidge si Eisenhower) sunt republicani, ceilalti trei (Roosevelt, Clinton, Obama) fiind democrati.

Bespoke a realizat si un sondaj intrebandu-si cititorii care dintre cei trei posibili candidati la prezidentialele din acest an ar fi mai buni pentru bursa.

Partidul Republican nu si-a nominalizat inca un candidat pentru alegeri, asa ca in sondaj au fost inclusi principalii doi competitori aflati in cursa pentru nominalizare - Mitt Romney si Newt Gingrich.

Romney a fost ales de 43% dintre cititori, in vreme ce Barack Obama a strans 38% din voturi.

Urmatoarele alegeri prezidentiale din SUA vor avea loc pe data de 6 noiembrie 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Șeful PSD anunță că partidul o vrea pe Firea să candideze la prezidențiale
Setari Cookie-uri