Turcii de la Garanti Bank si-au dublat in ultimii doi reteaua de bancomate locale, pana la un total de 200 de ATM-uri, ca urmare a dezvoltarii puternice pe segmentul de retail si a unui strategii de extindere bazate pe tehnologie de ultima ora.

Conform statisticilor interne ale bancii, cele mai frecvente tranzactii efectuate la reteaua nationala de ATM-uri Garanti sunt, in ordine, retragerile de numerar, platile fara card ale facturilor (facturi ale operatorilor de telefonie mobila si furnizorilor de utilitati), rambursarea sumelor datorate pentru cardul de credit si depozitele bancare.

Printre tipurile de tranzactii care sunt din ce in ce mai populare se numara serviciile cu numerar (platile efectuate folosind depozite de numerar) - 30% din totalul tranzactiilor, reincarcarea cartelelor telefonice, plata facturilor, precum si operatiunile de schimb valutar fara card.

„Ne asteptam ca, in urmatorii cinci ani, tranzactiile fara card sa fie cele mai frecvente operatiuni la ATM. In plus, in viitorul apropiat, bancomatele Garanti Bank vor fi capabile sa ii recunoasca pe clientii nostri si sa le ofere servicii si produse personalizate. Garanti a inovat in piata bancara, inclusiv in ceea ce priveste ATM-urile. In Turcia, acest sector reprezinta unul dintre avantajele noastre competitive si planuim sa avem acelasi parcurs si in Romania”, a precizat Ilker Ozdemir, director bancar canale alternative de distributie si tranzactii.

In prezent, reteaua de bancomate a Garanti Bank permite operatiuni de schimb valutar fara card, depozitarea fara card de numerar in contul propriu, posibilitatea de reincarcare a cartelei, rambursarea sumelor datorate pentru cardul de credit sau platirea facturilor de telefonie mobila in timp real.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Cehii de la CEZ au anuntat ca vand operatiunile din Romania