Oferta este valabila din momentul deschiderii contului si pana la 30 iunie 2012. Pentru sume cuprinse intre 250 si 10.000 euro dobanda este de 5% pe an, iar pentru tot ce depaseste aceasta limita, randamentul se ridica la 2,5% pe an.

Potrivit BRD, clientii pot efectua oricand depuneri, retrageri, incasari si viramente in contul current. Totodata, sumele depuse se pot retrage fara ca dobanda sa fie afectata.

Lansarea acestui produs promotional vine in contextul in care, presedintele BRD, Guy Poupet, declara in urma cu cateva zile ca banca va incerca sa dezvolte contul de economii, o facilitate care nu a prins in Romania.

Citeste si:

Bancherul a spus ca in prezent doar unul din 15 clienti ai BRD detine un cont de economii.

„Cred ca pentru viitorul tarii este necesar sa incurajezi in principal persoanele de rand sa economisiseasca bani si sa ai o baza pentru finantarea viitoare. Odata, pentru ca majoritatea resurselor pentru finantari va trebui sa vina din Romania, iar un alt aspect este reprezentat de noile reglementari, in principal imprumuturilor de consum, pentru ca oamenii trebuie sa finanteze o parte din achizitie, din investitie”, a explicat Poupet.

Pe langa BRD, la inceputul acestei saptamani, o alta banca a lansat un produs promotional de economisire in euro. Astfel, ProCredit Bank ofera un depozit la termen in euro, pe o perioada de 100 de zile, cu o dobanda fixa de 4,1% pe an.