“Facebook a fost vandut la un pret prea mare in IPO, sau oferta publica a fost administrata gresit. Foarte multe persoane au cumparat in IPO crezand ca actiunile Facebook vor creste imediat, peste o zi sau doua. Acesta este un motiv incredibil de prost pentru a cumpara o actiune. In viata mea nu am cumparat o actiune gandind acest lucru”, a declarat cunoscutul investitor american, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Debutul Facebook pe bursa a fost cel mai prost inregistrat in ultimul deceniu in SUA, luand in calcul evolutia actiunilor din prima saptamana de tranzactionare (cand titlurile FB au scazut cu 13% fata de pretul de IPO).

De la momentul listarii (18 mai) si pana in prezent, actiunile Facebook au scazut cu 26%. In prezent, compania este evaluata la 60 mld. dolari.
“Pentru mine companiile din IT sunt mai dificil de analizat (n.red. Buffet rareori investeste in companiile din acest domeniu). As cumpara Google sau Apple daca as fi sigur ca sunt indeajuns de subevaluate. Problema este ca lumea se schimba si se va schimba dramatic in urmatorii ani, iar la companiile din tehnologie lucrurile evolueaza diferit. De exemplu stiu sigur ca se va vinde mai multa Coca-Cola peste cativa ani, dar nu stiu cine va veni in piata cu urmatoarea marea inovatie in tehnologie”, mentioneaza Buffet.

Investitorii romani pot sa tranzactioneze indirect actiunile Facebook prin intermediul produselor derivate de tip CFD oferite de casele de brokeraj locale. Acest tip de instrumente financiare urmaresc si amplifica evolutiile din piata Nasdaq a titlurilor Facebook.