Miliardarul Warren Buffett considera ca investitorii au gresit atunci cand au cumparat Facebook (FB) inainte de listarea pe bursa crezand ca se vor imbogati in doar cateva zile. La exact doua luni de la momentul ofertei publice initiale (IPO) actiunile Facebook sunt in continuare departe de pretul la care au fost vandute investitorilor.
“Facebook a fost vandut la un pret prea mare in IPO, sau oferta publica a fost administrata gresit. Foarte multe persoane au cumparat in IPO crezand ca actiunile Facebook vor creste imediat, peste o zi sau doua. Acesta este un motiv incredibil de prost pentru a cumpara o actiune. In viata mea nu am cumparat o actiune gandind acest lucru”, a declarat cunoscutul investitor american, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Debutul Facebook pe bursa a fost cel mai prost inregistrat in ultimul deceniu in SUA, luand in calcul evolutia actiunilor din prima saptamana de tranzactionare (cand titlurile FB au scazut cu 13% fata de pretul de IPO).

De la momentul listarii (18 mai) si pana in prezent, actiunile Facebook au scazut cu 26%. In prezent, compania este evaluata la 60 mld. dolari.
“Pentru mine companiile din IT sunt mai dificil de analizat (n.red. Buffet rareori investeste in companiile din acest domeniu). As cumpara Google sau Apple daca as fi sigur ca sunt indeajuns de subevaluate. Problema este ca lumea se schimba si se va schimba dramatic in urmatorii ani, iar la companiile din tehnologie lucrurile evolueaza diferit. De exemplu stiu sigur ca se va vinde mai multa Coca-Cola peste cativa ani, dar nu stiu cine va veni in piata cu urmatoarea marea inovatie in tehnologie”, mentioneaza Buffet.

Investitorii romani pot sa tranzactioneze indirect actiunile Facebook prin intermediul produselor derivate de tip CFD oferite de casele de brokeraj locale. Acest tip de instrumente financiare urmaresc si amplifica evolutiile din piata Nasdaq a titlurilor Facebook.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri