Analistii societatii de intermediere financiara Broker Cluj (BRK) au dat un pret tinta de 29,01 lei pentru actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in urmatoarele 12 luni, cu recomandarea de „buy” („cumparare”).
Pretul tinta dat de Broker Cluj este cu aproape 23% mai mare decat nivelul de 23,64 lei la care au inchis marti titlurile Bursei din Bucuresti.

„In ciuda prelungirii riscurilor macro-financiare de la nivel global, precum si a riscurilor politice de pe plan local, consider ca titlurile BVB au un potential bun de crestere in urmatoarele 4 – 8 luni. Acest potential este sustinut de interesul investitorilor pentru viitoarele dividende ale marilor companii, dar si de probabilitatea listarii pe bursa a mai multor companii de stat, asa cum prevede acordul cu FMI”, spune Andrei Radulescu, analist Broker Cluj.

BVB este cel mai mare operator bursier din Romania. In primul semestru din 2012 compania a facut un profit net de 7,6 milioane lei, cu aproape 40% mai putin decat in aceeasi perioada de anul trecut.

BVB nu are datorii pe termen lung si detine rezerve de cash si investitii pe termen scurt in valoare de 66 milioane lei.

Actiunile Bursei au scazut cu 18,2% anul acesta, compania fiind in prezent evaluata la 181,4 milioane lei (40 milioane euro).

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri F