Ce procent din economii trebuie investit in aur?

Investitorii ar trebui sa isi dubleze valoarea plasamentelor facute in aur, pe masura ce valutele traditionale se devalorizeaza odata cu perspectivele de crestere ale economiei globale, spun analistii diviziei de private banking ai Royal Bank of Scotland, citati de CNBC.

Ideal, nivelul plasamentelor in aur ar trebui sa reprezinte circa 7 – 8% din portofoliul de investitii, peste media de 3% care se inregistreaza in industria administrarii economiilor.

„Metalele pretioase incep sa devina din ce in ce mai populare in randul investitorilor obisnuiti. Acum zece ani foarte putine persoane detineau aur in portofoliu”, a declarat Gary Dugan chief investment officer, in cadrul Coutts, divizia de private banking a Royal Bank of Scotland.
„O parte dintre clienti ma intreaba unde se indreapta cotatia aurului. Le spun sa nici nu se gandeasca la preturi, aurul este o solutie pentru mentinerea valorii”, a mai adaugat analistul.

Pretul unciei de aur a depasit miercuri nivelul de 1.760 dolari, dupa ce cu o saptamana in urma a fost atins maximul ultimelor 11 luni (1.795 dolari/uncie).

Gary Dugan se asteapta ca aurul sa treaca de 2.000 de dolari in urmatoarele luni, impulsionat de factorii pe termen mediu si scurt precum achizitiile facute de bancile centrale din tarile emergente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri