Investitorii vor putea cumpara de pe BVB certificate Index pe aur

BCR va lana Certificate Index ce au ca suport aurul si al caror pret reprezinta valoarea in lei a unui gram de aur.

“Oferim clientilor nostri, in premiera in Romania, posibilitatea de a achizitiona direct pe Bursa de Valori Bucuresti, Certificate Index care urmaresc evolutia Aurului Fizic si care aduc acelasi randament cu Aurul Fizic, fara a avea insa costuri suplimentare legate de depozitare, asigurare, transport sau evaluare”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Laura Hexan, sefa departamentului de poduse de trezorerie retail din cadrul BCR.

Cumparand un Certificat Index, investitorul cumpara de fapt echivalentul in RON al unui gram de Aur. Lichiditatea acestor certificate va fi asigurata de catre BCR.

“Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protectie impotriva inflatiei. Istoric, achizitionarea regulata de aur financiar pe termen mediu si lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Tinand cont de conditiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pietele financiare globale, tot mai multi investitori se indreapta catre aur”, a adaugat Laura Hexan. .

Cotatii certicate index aur: 192.80 ron / 193.80 ron – pentru 1 certificat index echivalent 1 gram aur fizic – aceste cotatii se modifica in permanenta in cursul zilei, in functie de evolutia pretului unciei de aur si de evolutia cursului USDRON (cursul interbancar de la momentul respectiv)

Certificate Index pot fi tranzactionate si on-line prin intermediul platformei BCR Broker.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri