Studiu: sase din zece romani care au apelat la credite de la IFN nu au cont bancar

Doi din trei romani care au apelat la serviciile unei institutii financiare nebancare isi permit sa restituie creditele contractate fara a pune presiune pe bugetele personale, releva un studiu realizat de YouGov la initiativa Provident Financial Romania, pe un esantion de 2.164 de respondenti.

Cei mai multi acceseaza credite de valoare mica, pe termen scurt, valoarea medie a tuturor datoriilor individuale fiind sub 5.000 de lei. Creditele accesate de participantii la studiu au rolul de a echilibra bugetele personale si familiale sau de a asigura diferenta necesara pentru a acoperi cheltuieli neprevazute.

“Opt din zece persoane chestionate au declarat ca le-ar fi dificil sau imposibil sa faca rost de bani pentru o nevoie urgenta si sase din zece nu au un cont bancar. In aceasta situatie, este extrem de important ca institutiile financiare nebancare sa le ofere o alternativa convenabila celor care altfel ar fi privati de accesul la o forma de finantare. In acelasi timp, creditorii trebuie sa continue sa ofere imprumuturi intr-un mod responsabil, astfel incat clientii sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa evite situatiile de supraindatorare”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial Romania.

De altfel, 91% dintre cei chestionati au declarat ca imprumuta doar sume de bani care se potrivesc situatiei lor financiare si 94% spun ca analizeaza atent avantajele si implicatiile contractarii unui imprumut inainte de semnarea contractului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri