Preturilor locuintelor din cartierele bucurestene ar putea scadea cu pana la 15% in unele zone daca programul Prima Casa nu va fi prelungit, avand in vedere ca 70% din potentialii cumparatori nu-si pot permite o locuinta decat prin acest program, arata un studiu al companiei HomeFinders.ro.

“Datorita incheierii programului Prima Casa, exista premisele unei scaderi accelerate a preturilor in cartiere in urmatorul interval de aproximativ 3 luni, atat cat este estimat pana la epuizarea fondurilor disponibile prin acest program guvernamental”, spun oficialii companiei. In prezent, fondurile ramase in Prima Casa pot sustine cererea pentru o perioada de 3 luni, daca se mentine actualul grad de contractare. Pana in prezent nu s-a anuntat daca fondurile Prima Casa vor fi suplimentate sau va incepe un alt program similar.

Astfel in cartiere ca Berceni, Colentina sau Rahova preturile ar putea scadea in urmatoarele trei luni cu 10-15%, in timp ce in zonele Lujerului, Dristor sau Crangasi preturile sunt estimate sa scada in urmatoarele 3 luni cu 5-7%.

Si zonele semicentrale cum este Tineretului pot inregistra scaderi de pret, insa de doar 2-3%, avand in vedere ca procentul cererii dependente de Prima Casa in aceste zone este la jumatate fata de cartierele enumerate mai sus.

Conform analizei HomeFinders.ro derulate pe parcusul a 13 luni (mai 2012-mai 2013), peste 70% din totalul cererii solvabile existente astazi pentru oferta disponibila in anumite cartiere din capitala s-ar putea evapora o data cu stoparea programului guvernamental.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Cum poti face o casa sa para mai luminoasa si mai spatioasa