Constructia locuintelor livrate in Bucuresti anul trecut a costat mai mult cu cel putin 10% comparativ cu 2013, ca urmare a unei amplasari mai bune a proiectelor si a abordarii unor noi categorii de clienti.

"Stocul de apartamente noi livrate in piata anul trecut a presupus investitii mai mari, potrivit dezvoltatorului lituanian Hanner. Dupa o pauza de aproximativ patru ani, in 2014, in Bucuresti au aparut mai multe proiecte amplasate in zone centrale sau pe artere considerate foarte valoroase. In anii anteriori se construia in cartiere marginase sau in localitatile din imediata apropiere a Capitalei. De asemenea, in 2014 au fost livrate mai multe proiecte dedicate segmentului de lux si celor din clasa medie superioara", spun reprezentantii Hanner.

Pretul mai mare al terenurilor este factorul cel mai important care a dus la cresterea sumelor investite de dezvoltatori pentru realizarea unor ansambluri noi. La aceasta se adauga utilizarea unor materiale de constructii de calitate superioara determinata de orientarea spre o alta categorie de clienti, potrivit Hanner.

„In cazul constructiilor realizate in zone centrale, pretul terenului are o pondere de peste 30% in investitia totala. Comparativ, pentru cladirile realizate la periferia Capitalei, terenul putea avea si o pondere de doar 10%”, explica Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding (foto). Compania lituaniana a dezvoltat proiectul The Park la intrarea sudica spre Parcul Tineretului, proiect care atrage investitii de circa 37 milioane euro. Diferenta de pret intre produse din categoria premium si cele de calitate inferioara poate fi si de 100%, mai spun oficialii companiei.

"Pana in 2014 majoritatea dezvoltatorilor au cautat sa livreze in piata imobile care sa poata fi achizitionate prin creditele garantate de stat cu programul Prima Casa. Exista acum o categorie importanta de clienti mult mai interesata de calitatea produsului final decat de pretul de achizitie”, adauga reprezentatul dezvoltatorului lituanian, care are in dezvoltare un proiect rezidential mediu plus in Capitala.

Hanner Group este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Lituania. Compania are un portofoliu care cuprinde active si dezvoltari in valoare de aproximativ un miliard de euro. Proiectele cele mai reprezentative sunt localizate in Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina si Romania. Urmatoarele piete vizate sunt cele din Germania si Marea Britanie. Principalul segment pe care activeaza compania este cel al dezvoltarilor rezidentiale, unde au fost directionate mai mult de jumatate din investitiile totale. Au rezultat peste 400.000 de mp construiti cuprinzand peste 4.000 de apartmente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri