Chiriile apartamentelor vechi

In ceea ce priveste anul de constructie al locuintelor, cele vechi (construite inainte de 2000) au avut parte de o scadere pe linie, conform cifrelor oferite de Imobiliare.net. Spre exemplu, apartamentele cu 2 si 3 camere au inregistrat o scadere de 6% in ultima luna, ajungand la un pret mediu de inchiriere de 366 de euro, respectiv 507 de euro in mai, de la 390 de euro pentru un apartament cu 2 camere, respectiv 541 de euro pentru un apartament cu 3 camere, cat cereau proprietarii in aprilie.

Chiria apartamentelor cu 4 camere (construite inainte de 2000) a scazut cu 7% in ultima luna, pretul mediu cerut de proprietari in mai fiind de 797 de euro, fata de 857 de euro, cat era in aprilie.

Pretul mediu de inchiriere al garsonierelor construite inainte de 2000 este singurul care nu s-a modificat in ultima luna, proprietarii cerand suma de 253 de euro.

Chiriile apartamentelor noi

Pe segmentul apartamentelor noi (construite dupa 2000) se inregistreaza cea mai abrupta scadere, in cazul apartamentelor cu 2 camere. Acestea s-au prabusit cu 13%, pana la 458 de euro in mai, de la 528 de euro in aprilie, arata statisticile Imobiliare.NET.

Citeste si:

Si apartamentele noi cu 3 camere au pierdut 4% in mai fata de aprilie, ajungand sa se inchirieze in medie cu 910 euro, de la 948 de euro in aprilie.
Locuinte noi care s-au bucurat de o usoara crestere in mai fata de aprilie sunt garsonierele, care au castigat 2% in ultima luna. Astfel, pretul mediu de inchiriere al unei garsoniere noi a ajuns la 267 de euro in mai, fata de 262 de euro, cat era in aprilie.

Scaderea pretului chiriilor nu este deloc neobisnuita in aceasta perioada, avand in vedere ca ne apropiem de lunile de vara, anotimp in care piata chiriilor nu este la fel de dinamica.