Ministerul Finantelor Publice precizeaza ca nu are in vedere majorari de taxe si impozite in acest an, dezmintind astfel o stire a Profit.ro, care specula majorarea CAS in cazul profesiilor liberale si a PFA. Cresterea acestor taxe a fost, insa, unul dintre scenariile la care au lucrat experti din minister, fara sa ajunga insa in fata ministrului de Finante.

Singurele masuri care au fost si sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale si in favoarea activitatii economice, anunta Ministerul de Finante.

"Am cerut expertilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiza interna care sa cuprinda mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea si crearea unor conditii mai bune pentru mediul de afaceri. In acest context, cresterea taxelor nu a fost luata in considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de masuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem masuri care sa creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activitati independente", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice nu are in vedere o crestere a contributiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activitati independente sau profesii liberale nu sunt vizate de vreo masura de crestere a taxarii.

In egala masura, Ministerul Finantelor Publice nu a avut niciodata in vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile si nici a salariilor nete. De asemenea, nu este vizata acordarea vreunei amnistii fiscale. Informatiile aparute in presa, potrivit carora averile nejustificate de pana la un milion de euro primesc o perioada de gratie, respectiv pana pe 31 martie 2017, nu reflecta o decizie a Ministerului Finantelor Publice.

Citeste si:
Spatiul Privat Virtual: persoanele fizice pot accesa noi documente
Spatiul Privat Virtual:...

Ministerul mai precizeaza faptul ca nu exista un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finantelor Publice care sa includa majorari de taxe si de impozite sau de contributii sociale obligatorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Persoanele persecutate din motive etnice, scutite de anumite impozite