Preturile locuintelor din Capitala au depasit la jumatatea acestui an, pragul de 1.000 de euro, in medie, pe metru patrat, iar pentru finalul lui 2017, analistii din piata estimeaza o crestere de pana la 10%. In acelasi timp, randamentele (yield-uri) investitiilor in locuinte depasesc 5% pe an, mult peste alte capitale europene. Desi preturile cresc, totusi, valoarea de piata a locuintelor din Bucuresti, nu se compara cu cele ale locuintelor din Roma, Paris sau Lisabona ori chiar capitale din Europa Centrala. Ne-am propus astfel sa aflam cat ar costa o investitie rezidentiala in marile capitale din Europa si ce ramdamente am putea obtine.

In cadrul analizei, am utilizat date statistice centralizate de portalul de specialitate Numbeo, cu privire la costul proprietatilor si calitatea vietii. De asemenea, preturile mentionate in cadrul acestui slide reprezinta estimari ale valorii de piata pentru un apartament de 50 de metri patrati.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri