In prezent, populatia cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani se ridica la 2.838.532, conform unei informari recente a Institutului National de Statistica. Acestia beneficiaza de o alocatie de stat de 300 lei/ luna, pana la implinirea varstei de 2 ani, iar ulterior valoarea acesteia este de 150 lei pe luna. Daca un parinte ar administra aceste sume timp de 18 ani printr-o asigurare de viata cu economisire, ar putea obtine peste 52.000 lei, fata de cei 36.000 lei, totalul alocatiilor neinvestite, conform unui comunicat de presa emis de catre compania de asigurari Aegon.

Pentru a promova securizarea viitorului financiar prin incheierea cat mai multor asigurari, Aegon a lansat la jumatatea acestui an campania "Tu cum investesti alocatia copilului tau?", alaturi de Banca Transilvania si Alpha Bank, care se concentreaza pe asigurarea de viata ca varianta de investitie durabila a alocatiei pentru viitorul copilului.


„In afara de sanatate, educatia este cea mai importanta pentru viitorul unui copil si este firesc pentru un parinte sa fie intr-o continua preocupare pentru a le oferi copiilor sai sansa de a putea frecventa institutii de invatamant cat mai performante, in tara sau in strainatate. De asemenea, conform datelor Ghidului Complet al Universitatilor (The Complete University Guide), costul mediu pentru a urma studii superioare in Romania ajunge la 2.000 euro pe an, iar in strainatate poate sa depaseasca 10.000 euro pe an. Am luat toate aceste date in considerare, in momentul in care am decis sa lansam campania „Tu cum investesti alocatia copilului tau?”, care se adreseaza parintilor care incaseaza lunar alocatia intr-un cont deschis la Banca Transilvania sau la Alpha Bank", explica Sinziana Maioreanu, CEO al Aegon Romania.

Reprezentantul Aegon adauga faptul ca prin aceasta campanie isi propune sa incurajeze oamenii sa foloseasca alocatia copilului pentru a investi in viitorul acestuia, putandu-i astfel asigura accesul la studii superioare de calitate.

"Tocmai pentru ca alocatia lunara nu este o suma mare, exista sansa ca aceasta sa fie cheltuita pe lucruri nesemnificative pe termen lung. O asigurare de viata cu economisire, cum sunt Aegon Fii Sigur si Aegon de Viitor, este un sprijin financiar semnificativ pe care i-l poti oferi copilului tau, la majorat, te ajuta sa fii consecvent in strangerea banilor pe termen lung si protejeaza familia, in caz de accident sau deces al unui parinte”, explica Sinziana Maioreanu, CEO al Aegon Romania.

Campania “Tu cum investesti alocatia copilului tau?” ii vizeaza pe toti clientii Bancii Transilvania si Alpha Bank care primesc alocatiile copiilor intr-un cont deschis la oricare dintre acesti doi parteneri bancari ai Aegon.

Sumele primite de la stat de copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani au fost majorate, incepand cu 1 aprilie 2019. Astfel, in prezent, un copil de pana in doi ani beneficiaza de o alocatie de 300 lei/ luna, fata de 200 lei, cat era pana acum. Indemnizatiile copiilor si tinerilor cu varste aflate intre 2 si 18 ani au crescut de la 84 lei/luna, la 150 lei/luna.

Sursa foto: A3pfamily / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »


Setari Cookie-uri