Primăria Muncipiului București, prin intermediul ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București) acordă 3,5 milioane de lei pentru artiștii independenți. Acțiunea are loc prin Sesiunea de finanţare nerambursabilă „Bucureşti – Oraş deschis” din cadrul Programului de finanţare 2021 destinat sectorului creativ bucureştean.

Bugetul disponibil pentru aceasta sesiune de finanțare este de 3,5 milioane lei, repartizat astfel:

  • Proiecte mari : 2 milioane lei, maximum 100.000 lei pentru fiecare proiect;
  • Proiecte medii: 1 milion lei, maximum 50.000 lei pentru fiecare proiect;
  • Proiecte mici: 0,5 milioane lei, maximum 25.000 lei pentru fiecare proiect.

Programul de finanțare își propune să susțină sectorul creativ din Bucureşti profund afectat de restricțiile impuse de pandemie și să răspundă nevoii acute de întâlnire și interacțiune directă cu experiența artistică și culturală a cetățenilor din București după un an de restricții și distanțare fizică, se arată într-un comunicat de presă transmis de ARCUB.

Cui se adresează programul

Programul se adresează tuturor domeniilor culturale – artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ dar nu se limitează la: pictură, sculptură, design, grafică, arte decorative, street art, fotografie, instalații, video art, artă digitală și noile media, film), educație prin cultură, intervenție culturală și urbană, patrimoniu și arhitectură și promovarea culturii scrise.

De asemenea, programul de finanţare încurajează abordările interdisciplinare și colaborative. Propunerile de programe, proiecte și acțiuni se pot derula deopotrivă în spații fizice și online și trebuie să fie adaptate condițiilor restrictive impuse de pandemie și evoluției prognozate pentru acest an, mai anunță instituția.

Sursa foto: Facebook / ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri