Biletele de tren se vor scumpi cu 20%. Guvernul a aprobat oficial bugetul pentru CFR Călători, după ce compania de transport a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete. De când intră în vigoare decizia?

Mai mulți bani pentru biletele la CFR

Românii vor trebui să scoată din buzunare mai mulți bani pentru călătoriile cu trenul, pe teritoriul României. Mai exact, biletele se vor scumpi cu 20%, începând cu data de 1 iulie 2022, în plin sezon estival. Este prima majorare de preț a biletelor de la CFR realizată în ultimii nouă ani. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

„Compania CFR Călători a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022!

Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant!

Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță.
Suntem conștienți de necesitatea unor investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR.

Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant și pentru achiziția de material nou”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că măsura a fost anunțată încă de joi și era la stadiul de propunere, solicitată CFR. Inițiativa a fost agreată în urma dificultăților în care se află CFR, privind posibilitatea de creșteri salariale.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri