Taxele şi impozitele locale vor creşte cu 5,1% în 2023, conform ratei inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

În hotărârea adoptată cu 30 de voturi "pentru", 18 "împotrivă" şi trei abţineri sunt invocate prevederi ale Codului fiscal, conform cărora, în cazul oricărui impozit sau taxe locale, ce constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite cifre în lei, sumele respective se indexează anual, până pe 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor şi Ministerului Dezvoltării.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, pentru anul 2021, rata inflaţiei este de 5,1%.

Proiectul de hotărâre menţine reducerea cu 95% a impozitului pentru mijloacele de transport hibride. Totodată, bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri