Internautii din intreaga lume se inghesuie pe retele sociale pentru a pastra legatura cu prietenii, colegii si a impartasi fotografii si povesti. Dar atunci cand vine vorba de informatii personale plasate pe aceste retele, utilizatorii se asteapta sa poata sa le impartaseasca privat, numai anumitor cercuri, scrie eMarketer.com.
Un studiu al platformei de sharing Posterous a subliniat ca majoritatea utilizatorilor de retele sociale din SUA considera ca fotografiile cu familia sau cele personale ar trebui impartasite doar cu cei apropiati. Asteptarile lor sunt foarte ridicate in acest sens.

Cu toate acestea, expectativele utilizatorilor difera in functie de reteaua sociala pe care o prefera – de exemplu, nu au pretentii atat de mari in cazul Facebook, comparat cu Google+. Unul dintre motive ar putea fi faptul ca Facebook este mult mai familiar utilizatorilor comparat cu Google+, retea lansata anul acesta. Pe langa aceasta, gigantul american ce detine cel mai mare motor de cautare din lume a plusat foarte mult in marketing pe faptul ca reteaua sociala proprie ofera control absolut utilizatorilor asupra a ceea ce impartasesc.

39% dintre utilizatorii americani de Facebook care folosesc reteaua sociala mai putin de o data pe saptamana s-au aratat foarte ingrijorati in ceea ce priveste securitatea retelei in timp ce ponderea persoanelor ce intra zilnic este mai mica – 26%.

Posterous a descoperit ca doar 32% dintre utilizatori considera ca inteleg complet sistemele de securitate ale retelelor sociale. Totodata, date ale McAfee subliniaza ca 21% dintre utilizatori nu stiau daca si-au modificat in vreun fel securitatea pe retelele sociale sau pur si simplu au admis ca nu le-au modificat niciodata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri