Intelegerea vine dupa luni de negociere dintre Twitter si Kingdom Holding. Aceasta din urma este controlata de Alwaleed, un nepot al regelui Abdullah din Arabia Saudita.

Investitia lui Alwaleed vine pe fondul posibilitatii ca Facebook sa atraga circa 10 mld. dolari din posibilul IPO ce ar urma sa aiba loc in 2012 sau chiar pana la finalul anului in curs, conform unor surse internationale.

“Kingdom realizeaza importanta retelelor sociale precum Twitter si cresterea lor in viitor si a decis sa profite de aceste trenduri”, a spus Samer Darwiche, analist la Gulfmena Investments in Dubai, citat de Businessweek.com.

Twitter a anuntat in august ca a mai atras o noua runda de finantari de la DST Global. Compania are in plan sa atraga investitii de 800 de milioane de dolari, urmand ca jumatate din suma sa fie folosita pentru a cumpara inapoi actiuni de la angajati. Investitiile recente evalueaza compania la o valoare de circa 8 MILIARDE de dolari. Twitter va genera anul acesta venituri de circa 139,5 milioane de dolari din publicitate, conform EMarketer Inc.

Citeste si:

Oficialii Twitter au confirmat tranzactia cu printul Alwaleed bin Talal si nu au comentat suplimentar.

Alwaleed este cel mai mare investitor individual din Citigroup. El mai are investitii in Apple, General Motors sau News Corp. Printul este cel mai bogat om de afaceri arab, conform revistei Arabian Business, cu actiuni valorand 21,3 MILIARDE de dolari. Kingdom Holding este detinut in proportie de 95% de Alwaleed. Kingdom construieste in prezent cel mai inalt turn din lume, in Jeddah, costul proiectului ridicandu-se la 1,23 miliarde de dolari.

Sursa Foto: Pierretristam.com