Peste 2,5 milioane de noi virusi, o crestere insemnata a programelor malware dedicate dispozitivelor mobile si atacuri asupra organizatiilor mari sunt asteptate in 2012, potrivit companiei germane producatoare de solutii pentru securitate - G Data.

Compania prezice si o crestere a atacurilor asupra companiilor si organizatiilor. Aparitia viermelui DuQu in 2011 a aratat ca infractorii sunt interesati sa spioneze orice tip de companie si nu vizeaza doar companii high level asa cum au procedat la aparitia Stuxnet.

DuQu poate fi folosit in diferite modalitati pentru a compromite date si a se infiltra intr-o retea prin atacuri specializate. Posibilitatile de a-l folosi pentru a sustrage date sau informatii esentiale sunt vaste – mesaje spam, spionaj, atacuri specializate targetate, atacuri de phishing sofisticate si altele.

„Una dintre problemele care au iesit in evidenta in 2011 si care se va dezvolta in urmatoarele 12 luni este malware-ul pentru platforme mobile,” spune Eddy Willems, Security Evangelist la G Data.

"Dispozitivele cu sisteme de operare Android vor fi tot mai mult in atentia infractorilor cibernetici care vor cauta in mod constant noi modalitati de a exploata vulnerabilitatile acestora. In 2011 s-a observat o crestere a atacurilor de inginerie sociala, unde utilizatorii au instalat apps-uri infectate pe dispozitivele lor. 2012 va fi anul Troienilor bancari deoarece multe persoane migreaza catre platformele mobile pentru a-si efectua operatiunile de online banking”, a adaugat acesta.

Evenimentele majore ale anului, cum ar fi Jocurile Olimpice, Campionatul European de Fotbal sau alegerile prezidentiale din SUA, vor oferi un mediu perfect infractorilor. „Ne asteptam la distribuirea de bilete online false, website-uri clonate, atacuri asupra site-urilor oficiale si nu numai,” mai spune Willems.

G Data Software AG, cu sediul central in Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. Drept specialist in securitate pe Internet si pionier in domeniul protectiei antivirus, compania fondata in 1985 in Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani si in 2010 si-a aniversat cei 25 de ani de activitate.

Foto: comtrec.com


Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri