"Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat, luni, alaturi de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, contractul de finantare din fonduri structurale prin Axa prioritara III «TIC pentru sectoarele privat si public» gestionata de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, pentru proiectul «Internet in scoala ta. Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din zona rurala si mic urbana»", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Valoarea totala eligibila a proiectului este 135,4 milioane de lei, iar acesta va fi implementat in 12 luni de la data semnarii contractului de finantare.

Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului public a institutiilor de invatamant "in zonele de esec ale pietei" (zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii) prin cresterea utilizarii TIC, sustinerea conectarii la broadband, precum si prin consolidarea infrastructurii TIC, se mentioneaza in comunicat.

Obiectivele proiectului sunt conectarea a 2.446 de scoli la Internet prin conexiune broadband si cresterea utilizarii IT&C si facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 de elevi si aproximativ 48.000 de profesori.

Citeste si:

De asemenea, proiectul urmareste cresterea utilizarii IT&C si facilitarea accesului la resursele educationale in inspectoratele scolare judetene, precum si reducerea decalajului educational dintre mediile urban - rural in domeniul utilizarii IT&C si al accesului conexiunilor Internet.

"Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport Call-center si instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si de persoane cu atributii de administrare regionala a retelei", se mai spune in comunicat.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net