Young a subliniat ca MP3-urile clasice mai detin doar circa 5% din datele initiale ale inregistrarilor. Restul de 95% ar fi “muzica cu adevarat de inalta definitie” care are aceeasi fidelitate cu cea rezultata din casa de discuri.

Fidelitatea inregistrarilor este insa ingreunata de faptul ca un fisier de o definitie foarte inalta ar avea foarte multi megabiti – practic, descarcarea unei singure melodii ar dura undeva in jurul a 30 de minute.

Neil Young a spus ca s-a intalnit de cateva ori cu Steve Jobs pentru a discuta despre posibilitatea lansarii de muzica de definitie inalta si ca s-au apucat de lucru, dar nu au apucat sa faca progrese semnificative. Totodata, Young a mentionat ca Jobs era un fan al discurilor de vinil, desi el insusi promova muzica digitala si iPod-urile.

Citeste si:

“Steve Jobs a fost deschizator de drumuri in domeniul muzicii digitale si mostenirea lasata de el este incredibila. Dar cand ajungea acasa, asculta muzica la discuri. Daca ar fi trait mai mult, ar fi reusit sa aduca muzica de inalta definitie pe rafturile digitale”, considera Young.

CNN a sugerat intr-un raport de anul trecut ca Apple si mai multi concurenti discutau cu case de discuri pentru vanzarea de muzica de inalta definitie, la 24 biti, la preturi premium. In prezent, muzica vanduta de Apple se vinde la o calitate de 256 Kbps.