Gigantul online american Google a oprit productia de noi cartele preplatite pentru serviciul Google Wallet, dupa ce a descoperit o problema de securitate care permite ca banii sa fie usor de accesat de hackeri, informeaza tgdaily.com.
Google Wallet este un serviciu de comunicatii al companiei americane care permite efectuarea de plati de pe telefoanele echipate cu sistemul de operare Android inserand un cod PIN.

Oricine dispune de un telefon poate accesa banii de la orice cartela preplatita Google conectata la terminal, potrivit informatiilor firmei de securitate Zvelo.

Hackerul nu trebuie decat sa stearga datele existente pe serviciul Google Wallet si apoi sa faca trimitere catre un nou cont si, implicit, sa creeze un nou cod PIN. Astfel, “raufacatorul” poate accesa informatiile si fondurile din vechiul cont.

Raspunsul Google cu privire la bresa de securitate a venit in timp util, compania suspendand crearea de noi carduri preplatite. Totodata, gigantul american sustine ca va rezolva problema cat mai curand posibil.

Vulnerabilitatea se datoreaza in special lipsei unei legaturi intre numarul contului salvat in sistemul de protectie al telefonului si PIN-ul care este memorat pe terminalul mobil.

Foto
: google.com/wallet
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri