Pentru a pune aceste date in perspectiva, reprezentantii Cisco subliniaza ca aceste date generate inseamna 1 urmat de 21 de zerouri megabiti.

Producatorul de echipamente telecom a oferit viziunea proprie asupra viitorului Internetului la nivel mondial, atat la terminale fixe cat si mobile.

Anul trecut internautii au generat 30,7 exabytes de informatii/luna de la un total de 10,3 miliarde conexiuni. Este o suma impresionanta, dar mica daca ar fi sa o compari cu ce estimeaza Cisco ca se va intampla in viitor – 110 exabytes generati lunar de la 18,9 miliarde conexiuni. O crestere impresionanta, dar ce ne spun de fapt aceste informatii?

Mai multi oameni folosesc mai mult Internetul pe mai multe dispozitive

In mare, studiul subliniaza ca evolutia vine in special din partea userilor deja existenti dar care petrec din ce in ce mai mult timp conectati la Web, pe din ce in ce mai multe device-uri. De asemenea, din ce in ce mai multi oameni vor beneficia, mai usor, de Internet, in toate colturile lumii.

Citeste si:

Cisco estimeaza ca, in medie, un utilizator genereaza annual 11,5 gigabiti de date/luna. In 2016, consumul va creste la 32,3 Gb/luna. Si vom fi conectati nu doar la computere/mobile ci si in masini.

Vitezele Internetului vor creste constant, crescand de la 9 Mbps, media globala, la 34 Mbps. Din pacate, vitezele de 100 Mbps vor ramane o raritate si peste patru ani. Cisco estimeaza ca doar 3% din utilizatorii de Internet vor avea conexiuni de 100 Mbps.

Traficul pe mobil va creste de 18 ori in urmatorii cinci ani, desi cresterea provine de la o baza destul de mica. Cisco estimeaza ca pana in 2016, traficul generat prin WiFi va reprezenta jumatate din traficul Web total.