Topul este realizat in functie de traficul rezultat din Alexa si Google Trends pentru Website-uri, scrie PCmag.com.

Conform hartii, Facebook este reteaua dominanta in 126 din 137 de tari analizate – si in Romania, Facebook este cea mai populara retea.

Europa este de altfel detinuta aproape integral de aceasta retea, cu 232 de milioane de utilizatori activi, urmata de America de Nord cu 222 de milioane si Asia cu 219 milioane de utilizatori.

(CLICK pe harta pentru marire)

Citeste si:

Alte retele importante care nu trebuie deloc neglijate sunt Twitter, LinkedIn sau Badoo. Batalia pentru locul doi se da in special intre Twitter si LinkedIn sau, in special in Europa, intre Badoo si Twitter.

In Rusia, China, Iran, Vietnam si Letonia, Facebook NU este reteaua dominanta, populatiile acelor regiuni preferand alternative locale/localizate.

In China, unde Facebook este interzisa in multe regiuni, QZone este cea mai populara retea, cu 560 de milioane de utilizatori, urmata de Tencent Weibo cu 337 milioane si Sina Weibo, cu 334 milioane. In Iran, cenzura statului face de asemenea dificila conectarea la Facebook.

De notat ca harta nu include informatii despre Google+ si, ironic, Google Trends pentru Website-uri nu ofera informatii despre aceasta retea.