Studiu: Doar 5% dintre parinti sunt ingrijorati in privinta site-urilor vizitate de copiii lor

Un studiu realizat de compania de cercetare Harris Interactive pentru Kaspersky Lab dezvaluie faptul ca parintii nu fac suficiente eforturi pentru a-i proteja pe cei mici de continutul daunator care circula pe Internet.

La studiu au participat aproximativ 9000 de respondenti din SUA, Europa si Rusia, in perioada februarie – martie 2012, iar numai 5% dintre acestia au ca prioritate protejarea copiilor de site-urile care distribuie material pornografic.

Comunitatea online devine din ce in ce mai tanara, odata ce laptop-urile si smartphone-urile sunt mult mai accesibile celor mici. In acest context, unul din trei telefoane mobile (35%) si doua din trei smartphone-uri (62%) sunt folosite pentru a accesa Internetul.

Acelasi studiu arata ca multi parinti se tem de persoanele care le-ar putea face rau copiilor pe retelele sociale sau pe programele de chat – 10% dintre acestia au spus ca sunt ingrijorati de acest lucru. Aceste temeri sunt perfect fondate, din moment ce 53% dintre utilizatori considera abuzul virtual o problema serioasa. O parte dintre parinti i-au descoperit pe copiii lor in timp ce navigau site-uri cu continut nepotrivit varstei lor (9%) sau in timp ce trimiteau informatii personale unor persoane straine (4%). Per ansamblu, insa, este ingrijorator faptul ca parintii nu depun mai mult efort pentru a-i ajuta pe cei mici sa reduca numarul de riscuri la care se expun online.

Protectia instalata pe PC nu este suficienta, deoarece navigarea pe Internet se poate face foarte simplu de pe o tableta sau un smartphone. Conform studiului realizat de Harris Interactive, aproape jumatate dintre respondenti folosesc tabletele (46%) si smartphone-urile (47%) pentru a comunica pe retelele sociale. In acest context, Kaspersky Parental Control for Android blocheaza accesul la pagini web neadecvate si stabileste restrictii pentru lansarea anumitor aplicatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri