Anonymous, cea mai cunoscuta si de temut grupare de hackeri din lume, a anuntat o serie de actiuni impotriva autoritatilor din Ucraina, ca raspuns la inchiderea site-ului de torrente Demonoid, noteaza IBTimes.com.
"Nu putem sta degeaba si observa cum cenzura se desfasoara chiar in fata noastra", se arata intr-un mesaj video publicat pe unul dintre canalele oficiale Anonymous si se pare ca hackerii deja ar fi atacat mai multe site-uri ale autoritatilor din tara vecina.

Inchiderea site-ului de torrente Demonoid, unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute site-uri de piraterie online de pana acum, ar fi fost operata chiar de catre guvernul ucrainean la presiuni din partea SUA.

Site-urile atacate de Anonymous pana acum le includ pe cele ale Consiliului National pentru Radio si Televiziune, al Agentiei pentru Copyright si al Asociatiei Anti-piraterie din Ucraina.

Gruparea Anonymous a anuntat totodata ca va continua atacurile online in semn de protest impotriva cenzurii online, care ameninta libertatea pe internet.

Demonoid, unul din cele mai vechi site-uri de torrente din lume, a fost inchis, devenind cea mai noua victima a strategiilor anti-piraterie internationale

Pana acum, site-ul Demonoid.com a supravietuit transformandu-se in Demonoid.me, mutandu-si intreaga activitate in Ucraina.

Exista insa posibilitatea ca site-ul sa reapara, numai daca administratorii acestuia detin o copie a tuturor informatiilor, dar gasirea unei locatii de hosting pentru “piratii internetului” devine o sarcina tot mai dificila.

Foto: captura twitter.com/AnonymUkraine

Cititi si Un alt site de torrente foarte popular a fost inchis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri