Intel Corporation prezinta “o poveste despre Internet”, in baza evolutiilor din ultimii ani. Potrivit datelor existente, in prezent intr-un minut pe Internet sunt vizualizate peste 20.000 de fotografii pe Flickr, 6 milioane de pagini sunt vizitate pe Facebook, sunt postate 100.000 de tweet-uri, 30 de ore de continut video este uploadat pe YouTube si 47.000 de aplicatii sunt descarcate. Inainte de 2004 acestea nu existau.

Traficul de date de pe Internet a crescut semnificativ in ultimii ani, un factor important fiind dezvoltarea si popularitatea retelelor de socializare. In prezent, utilizatorii se pot conecta la Internet de pe o multitudine de device-uri. De la smartphone-uri la tablet PC-uri, de la netbook-uri la notebook-uri si Ultrabook-uri, pana la automobile; aproape toata lumea este conectata la Internet. Dar in timp ce este greu de omis extinderea device-urilor conectate la Internet, este pierdut din vedere lucrul cel mai important.

Aproape 640.000 GB din datele IP globale sunt transferati pe Internet in doar un minut. Iar acesta este de-abia inceputul. In prezent, numarul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populatiei lumii. Pana in 2015, numarul lor este asteptat sa se dubleze. De asemenea, tot pana atunci va fi nevoie de cinci ani ca sa fie vizionat tot continutul video care trece prin retelele IP la fiecare secunda. Mai mult, la fiecare minut, 45 de site-uri destinate infectarii computerelor utilizatorilor vor fi create, 15 miliarde de device-uri vor fi conectate si traficul de pe Internet ar putea fi stocat pe 230.000 de DVD-uri. In plus, traficul de pe dispozitivele mobile va creste de 11 ori, iar cel de pe Internet in general de 3 ori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri