Google lanseaza astazi aplicatia Voice Search in limba romana, disponibila pentru toate sistemele de operare Android. Prin intermediul aplicatiei utilizatorii pot efectua rapid orice cautare pe telefon prin utilizarea vocii in locul tastaturii.
Voice Search permite utilizatorilor sa caute pe Internet la fel de usor cum vorbesc la telefon, conform reprezentatilor companiei. Aplicatia utilizeaza o tehnologie vocala pentru a transforma cuvintele rostite in text si apoi efectueaza interogarea pe motorul de cautare Google la fel ca atunci cand s-ar introduce manual textul. Toate datele sunt prelucrate prin intermediul tehnologiilor gazduite in Cloud, nu pe telefonul mobil, ceea ce inseamna ca aplicatia este rapida si usor de utilizat.

“S-au depus eforturi considerabile pentru a colecta sute de mii de expresii si a dezvolta sistemul de recunoastere vocala in limba romana, iar scopul a fost ca Voice Search sa faca diferenta in viata de zi cu zi a utilizatorilor. Cand suntem in miscare sau avem mainile ocupate si nu ne putem opri pentru a tasta informatiile de care avem nevoie, aceasta aplicatie este cu adevarat utila si eficienta. Romanii realizeaza deja milioane de cautari zilnic si acum pot face acelasi lucru vocal, in limba romana, prin intermediul Voice Search”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google Romania.

Voice Search raspunde pe loc la orice tip de cautare uzuala, precum: care este distanta pana la Timisoara, ce benzinarii exista in Craiova, cum va fi vremea astazi, care este programul la cinema sau ce idei de cadouri exista. Aplicatia genereaza rezultate exacte de cautare astfel incat sa acopere toate posibilitatile. Iar daca vrei sa te informezi si mai bine, vei avea la dispozitie lista familiara a rezultatelor de cautare Google.

Alaturi de romana, in Voice Search au fost incluse alte 12 limbi, aplicatia fiind astfel disponibila pentru 100 de milioane de noi vorbitori din tarile nordice, iberice si slave. In total, Voice Search este disponibila in 42 de limbi si dialecte din 46 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri