Apuse sunt vremurile in care credinciosii erau obligati sa mearga la biserica pentru a participa la nunti, spovedanii sau inmormantari. In era Internetului si a site-urilor de toate tipurile, unele fete mai mult sau mai putin sfintite au gasit solutii pentru orice.
Wall-Street.ro a trecut in revista mai multe site-uri care ofera servicii preponderent religioase. Multe dintre ele au reusit sa se alinieze cerintelor momentului, oferind chiar si streaming live, uneori si video, pentru casatorii sau inmormantari.

Doi indragostiti isi unesc destinele si nu poti ajunge la nunta? Nicio problema! Nuntatv.ro si Nuntalive.ro poate rezolva aceasta problema si sa ofere transmisii in direct contra unui cost pornind de la circa 1.100 de euro. Pachete optionale precum DVD-uri oferite prietenilor mirilor, incluse.

Cei doi tineri vor putea apoi urmari live programe ale bisericilor evanghelice din Romania si din diaspora prin intermediul CrestinTotal.ro. Site-ul reuneste o lista de aproape 70 de canale ale bisericilor ce transmit slujbele. Site-ul atentioneaza ca “Biserica virtuala poate fi un pericol pentru unii, dar este o unealta evanghelistica si de hrana spirituala pentru cei care din motive obiective nu pot fi in biserica locala. Puteti sugera alte biserici care nu sunt adaugate”.

Comentariile multiple apreciaza aceasta initiativa. “0inunat, poti sa vizionezi bisericile prin intermediul Internetului cand esti bolnav si de acasa, fara sa pierzi slujba pe care o vrei s-o vezi, boala nu te poate impiedica! Dumnezeu a dat o noua solutie si adevereste cuvantul ca nimic nu ne va despartii de El!!!Slavit sa fie El”, spune Adi.

Daca doresti sa si vizualizezi slujbe, puteti face acest lucru pe BisericaAlbini.com unde exista si un program al transmisiilor precum si sfaturi:

“Pentru a viziona corect transmisia in direct sunteti sfatuiti:
1. Fiti parte impreuna cu biserica atat prin cantare cat si prin rugaciune.
2. Concentrati-va atentia pe ceea ce se transmite.
3. Conform 1Cor.11:1-15, indemnam ca in timpul serviciilor divine surorile sa isi acopere
capul ca semn al stapanirii ei.
4. Fiti multumitori pentru ceea ce Dumnezeu daruieste ca hrana spirituala”.

Daca vrei ca cineva sa fie pomenit intr-o anumita biserica, a fost pus la punct serviciu de pomelnice, acatiste si rugaciuni pe site-ul CrestinOrtodox.ro. “Prin acest serviciu oferim ajutor romanilor de pretutindeni sa fie pomeniti la sfintele slujbe, pentru a-si intari credinta stramoseasca si a primi mai repede putere in vreme de necaz”, noteaza site-ul.

Televiziunea B1TV.ro transmite chiar si o stire privind un site/serviciu de spovedanie online.

Ca orice fiinta, atingem si punctul de trecere pe lumea cealalta. Pentru aceste momente nefericite, puteti apela la FunerarTV.ro , un serviciu ce permite inregistrarea sau transmiterea inmormantarilor, LIVE, pe Internet.

Totodata, site-ul Colivele.ro executa la comanda orice cantitate si forma de coliva, cu livrare in special in Bucuresti. Se pot realiza si comenzi in regim de urgenta, fara costuri suplimentare.

Toate aceste site-uri, si altele care pot fi gasite online, sunt pentru unii o oaza de liniste dar pentru altii pot reprezenta o forma de impostura si de denigrare a lui Dumnezeu.

Patriarhia, alaturi de unii preoti, si-a exprimat punctul de vedere in mai multe randuri.

„Patriarhia dezaproba orice forma de impostura si inselaciune prin Internet si mica publicitate, recomandand celor inselati sa se adreseze organismelor abilitate ale statului care au competenta de a cerceta si de a pedepsi conform legislatiei in vigoare. In acest sens, preotii slujitori de la parohii si manastiri sunt indemnati sa previna comunitatile de credinciosi asupra riscurilor la care se expun cei care, din nestiinta, apeleaza la pretinse servicii religioase promovate online sau prin mica publicitate (Taina Spovedaniei, acatiste etc.) de catre persoane care administreaza pagini de Internet ce ofera servicii religioase fara sa isi arate adevarata identitate”, a transmis, anterior, Patriarhia.

Servicii similare exista si in alte colturi ale lumii. Idostream.com transmite, de exemplu, live si online, nunti in timp ce, la polul opus, Online-funeral.com ofera servicii online funerare.

Tu ce parere ai? Consideri ca aceste servicii religioase legate profund de tehnologie/Internet sunt de bun augur sau, din contra, distrug/submineaza traditii vechi de secole? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri