Cook si Page au vorbit saptamana trecuta la telefon si vor continua in curand discutiile, a afirmat sursa Bloomberg, fara a face alte precizari.

Apple nu are vreun litigiu cu Google, insa a dat in judecata mai multe companii care produc smartphone-uri pe platofrma Android, precum Samsung si HTC, atacand in justitie inclusiv caracteristici ale sistemului de operare dezvoltat de Google.

O sursa apropiata avocatilor Apple a afirmat ca grupul a luat in calcul un proces impotriva Google in 2010, optand in schimb pentru actionarea HTC in justitie, in primul proces privind patentele din industria telefoanelor "destepte", scrie Mediafax.

Citeste si:

Apple a decis sa nu atace Google, concluzionand ca procesele impotriva producatorilor rivali de smartphone-uri ar fi o strategie mai buna, a afirmat persoana citata. Sistemul de operare Android este oferit gratis de Google producatorilor, compania obtinand in schimb venituri din publicitatea prin intermediul telefoanelor mobile.

Google a cumparat in acest an pentru 12,5 miliarde dolari compania Motorola Mobility, producator de smartphone-uri si tablete Android care detine de asemenea un portofoliu impresionant de patente in domeniul IT&C. Motorola a dat in judecata Apple intr-o instanta comerciala din Washington, acuzand compania ca incalca sapte brevete.