Computerul de pe care s-a facut experimentul era gazduit la Stanford Research Institute. La transmiterea literei G din cuvantul LOGIN, sistemul gazda s-a blocat insa. Experimentul a fost facut la doar cateva luni dupa ce omul pasea pe Luna.

A durat circa 12 secunde pentru a transmite mesajul pe Internet, similar cu primul zbor al aeroplanului construit de fratii Wright in 1903. Pe masura ce tehnologia a evoluat, ideile s-au maturizat atat in industria aeronautica cat si in Internet, devenite astazi aproape de neinlocuit.

Acum 13 ani Romania intra in aceasta era a Internetului si domeniul .ro era pentru prima data alocat unui computer din ICI - Institutul pentru Cercetari in Informatica.

Acum 5-7 ani in Romania se nastea comertul electronic, prin lansarea unui site de licitatii si anunturi, prin lansarea unuia dintre primele magazine online pe specific IT&C, si poate prin lansarea primelor reviste ce incercau atunci sa aiba clienti ce platesc pentru continut prin Internet.

Pe tine ce amintiri te leaga de Internet? Care a fost prima pagina vizitata de tine? Citeste aici mai multe despre formarea Internetului.