Asociatia Public Catalogue Foundation (PCF) a avut nevoie de zece ani pentru a construi cu ajutorul BBC acest urias muzeu virtual, denumit "Your Paintings" ("Picturile Voastre").

In acesti 10 ani, reprezentantii PCF au strabatut Marea Britanie, ajungand pana in cele mai indepartate colturi ale tarii, din Shetland pana in insulele anglo-normande si trecand prin arhipelagul Scilly, pentru a face recensamantul tablourilor si pentru a le fotografia.

The Nation's Oil Paintings from The Public Catalogue Foundation on Vimeo.

Aproximativ 100 de persoane au participat la acest proiect. A fost o munca titanica. Pe langa muzee, care i-au sprijinit in acest demers, reprezentantii asociatiei au vizitat universitati, primarii, edificii comunale, biblioteci, spitale, comisariate de politie, aducand la lumina inclusiv tablourile aflate in salile ce nu pot fi vizitate, din pivnite si din poduri.

Pana la sfarsitul anului, toate cele 210.000 de tablouri recenzate vor fi expuse online pe site-ul creat de BBC, in care cele mai mari nume din pictura, precum Rembrandt si Rafael, se vor afla alaturi de mii de alti artisti necunoscuti.

10% dintre aceste panze nu au putut fi, de altfel, atribuite cu certitudine unor artisti. Multe dintre modelele din picturi sunt necunoscute.

In fotografie este pictura "Apus de soare pe zapada la Lavacourt", al lui Claude Monet.

Sursa foto:
BBC